Nagerecht

Salade van gemarineerde aardbei met rabarber en dragon cake van havermoutvlokken met rabarberconfituur

Ingrediënten voor 4 personen

500 g verse Limburgse aardbeien
1 stengel rabarber
1 plantje dragon
50 g bloemsuiker
geutje gin
sorbet van limoen Carrefour
Havermoutcake:
125 g gesmolten boter
125 g suiker
2 eieren
150 g yoghurt
90 g havermoutvlokken
35 g bloem
½ zakje bakpoeder
snuifje zout
100 g geweekte rozijnen
100 g rabarberconfituur

Bereiding:
Cake van havermout:
Meng de gesmolten boter samen met de suiker, voeg hierbij de eieren en meng goed met de keukenmachine.
Meng hieronder de yoghurt en de geweekte rozijnen, meng weer goed door.
Voeg nu de droge bestanddelen toe zoals de havermoutvlokken, de bloem, het bakpoeder en het zout en meng dit hier rustig onder.
Meng als laatste nog de rabarberconfituur door het beslag, dit hoeft niet goed gemengd te worden.
Doe het beslag in een ingeboterd cakeblik zodat je beslag 2 cm hoog is en bak dit af in een voorverwarmde oven op 170°C gedurende een 10-tal minuten.
Aardbei salade:
Spoel de aardbeitjes goed onder koud water, snijd het kroontje van de aardbei en snijd ze in stukjes.
Schil de rabarber met een mesje door de vezels van boven naar onder af te trekken, snijd de rabarber in zeer kleine blokjes.
Snijd de dragon voorzichtig fijn en meng deze samen met de aardbeien, de fijngesneden rabarber, een geutje gin en wat bloemsuiker.

Afwerking:
Snijd de cake in gelijke vierkantjes of steek deze uit met een uitsteekvormpje naar keuze.
Werk af met wat aardbei-rabarber salade en een bolletje ijs.