Hoofdgerecht

Wilde bospaddestoelen - gerookte paling - karnemelk/rucola - brioche brood

Wilde bospaddestoelen - gerookte paling - karnemelk/rucola - brioche brood

Benodigdheden voor 4 personen

  • 250 gr bospaddestoelen
  • 200 gr gerookte paling
  • 4 schijven ciabatta brood
  • 100 ml Karnemelk
  • 500 ml neutrale olie
  • 175 g rucola
  • Verse boter
  • 2 sjalotjes
  • Verse kruiden naar keuze (kleine hoeveelheid enkel voor garnering)
  • 1 bakje Parijse witte champignons
  • Enkele takjes citroentijm
  • Olijfolie

Bereidingswijze
- De bospaddestoelen opkuisen en sorteren
- De gerookte paling in porties snijden
- De overschotjes smelten in de pan en doorzeven
- Het bekomen vet gaan we gebruiken om de toast te bakken
- Het brioche brood in de gewenste vorm snijden en garen in het palingvet met boter en citroentijm
- Afdeppen op keukenrol
- 1 sjalotje fijnsnijden voor de bospaddestoelen en 1 sjalotje in ringetjes snijden voor de afwerking
- De Parijse witte fijnsnijden en rauw laten ter garnering
- De bospaddestoelen aanbakken in olijfolie en boter hierna kruiden met peper
- De fijngesneden sjalotten toevoegen en het geheel afkruiden met peper en zout
- De karnemelk mengen met de rucola, olie en eventueel afwerken met wat citroenzestes
- Het bordje mooi dresseren en genieten

Klik hier voor meer info