Nagerecht

Trifle van gebakken jonagoldappel, verse kaas en granola

 Ingrediënten voor 4 personen:

2 jonagoldappels

100 g rozijnen

1 tl kaneel

20 g boter

30 g suiker

300 g plattekaas

150 g slagroom 40%

5 cl limoensap

4 blaadjes geweekte gelatine

50 g granola

20 g suiker

60 g bloem

60 g malse boter

Bereiding:

Schil de jonagoldappels en snijd in blokjes van 1 op 1 cm en bak deze op in een pan met 20 g boter, 30 g suiker en 1 tl kaneelpoeder, voeg er tenslotte nog de rozijnen bij. Verwarm het limoensap en de geweekte gelatineblaadjes lichtjes op totdat de gelatine mooi gesmolten is en meng dit onder de platte kaas. Klop de slagroom half stijf en spatel deze onder de verse kaas. Verdeel de plattekaas mousse over 4 grote glazen en laat deze opstijven in de koelkast. Meng voor de granolacrumble de granola, suiker, bloem en de malse boter totdat je een kruimelig deeg bekomt . Neem een bakplaat met een vel bakpapier en verbrokkel het deeg op de plaat. Bak de crumble goudbruin in de oven op 170°C gedurende een 20-tal minuutjes. Eens de plattekaas mousse opgesteven is werken we deze af met onze gebakken appeltjes en tenslotte onze granolacrumble.