Voorgerecht

Makreel met bloemkool

Makreel met bloemkool

Benodigdheden voor 4 personen :

 

2 makrelen

1 bloemkool

Mierikswortel

Verse yoghurt

Citroen

Daslookolie

Zwartelook

Vadouvan

Olijfolie

verse kruiden en bloemen

Bereidingswijze :

 

De makrelen fileren en ontgraten , in de frigo plaatsen tot gebruik . De bloemkool in roosjes verdelen , een deel kort garen en deel rauw houden , de bladeren spoelen en aan de kant zetten . De verse Yoghurt opwerken met geraspte mierikswortel en citroen rasp , afkruiden met peper en zout . De zwarte look pletten/mixen met vadouvan en olijfolie  . De bloemkool branden in de pan en mooi schikken op het bord , de blaadjes kort blancheren en kort bakken in de pan . De makreel insmeren met de marinade en kort garen in de oven van 200°C gedurende 90 seconden . Het bordje afwerken en smullen .