Nieuws

TVL Nieuws, 4 januari 2022

embed

* Het test- en quarantainebeleid wordt afgestemd op de oprukkende omikronvariant. Recent gevaccineerden moeten vanaf maandag niet langer in quarantaine na een hoogrisicocontact. Ook verkort het aantal dagen quarantaine voor wie langer dan 5 maanden geleden gevaccineerd is of voor wie besmet raakte met het coronavirus. 


* De boostercampagne schakelt deze week opnieuw een versnelling hoger. Zo werd in het vaccinatiecentrum van Tongeren vandaag een extra prikdag gehouden voor 1200 leerkrachten van Tongerse scholen. 


* De rechtbank in Gent heeft plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs veroordeeld tot een celstraf van 10 maanden, waarvan de helft met uitstel, voor seksisme en aanzetten tot haat en discriminatie. 


* Limburgse starters doen het beter dan het Vlaamse gemiddelde: na meer dan vijf jaar is 7 op 10 van de Limburgse startups nog steeds aan de slag. 


* En vandaag precies 25 jaar geleden werd de laatste Elfstedentocht gereden. Lommelaar Fons Steenbeeke was de enige Limburger aan de start in Leeuwarden.