Nieuws

Deze week licht wisselvallig zomerweer

Deze week is het licht wisselvallig zomerweer. Het weerbeeld bestaat vaak uit wolken, zon en enkele buien. Vooral donderdag komen vaker buien voor. Dagelijks stijgt het kwik naar 20 tot 24 graden.

Vandaag is er flink wat ruimte voor de zon. Een westelijke stroming brengt minder warme lucht naar ons land. De middagtemperatuur komt met 21 tot 24 graden een stuk lager uit dan afgelopen weekend.

Bewolking
Dinsdag zijn er meer wolken aanwezig, maar het blijft op de meeste plaatsen droog. Tussen de bewolking door schijnt af en toe de zon. Met 19 tot 24 graden is het een fractie minder warm. Met deze middagtemperaturen is het aangenaam weer om wat te ondernemen. Later op de dag neemt de bewolking en de kans op regen toe.

Vaker buien op woensdag en donderdag
Woensdag en donderdag komen vaker buien voor. Woensdag is het licht wisselvallig met enkele buien. Donderdag zijn de buien talrijker. Tijdens de buien is dan bovendien kans op onweer. Beide dagen ligt het kwik tussen 21 en 25 graden met de hoogste waarden in onze provincie.

Belgisch zomerweer
Daarna blijft het licht wisselvallig zomerweer. Dagelijks kunnen een paar buien voorkomen, maar er zijn ook genoeg droge periodes. De temperatuur stijgt vaak naar 20 tot 24 graden en de wind waait uit westelijke richtingen.