Onderwijs

Basisschool De Zonnewijzer in Zonhoven sluit na corona-uitbraak

door Margo Ombelets

Basisschool De Zonnewijzer in Zonhoven sluit vanaf vandaag een week lang de deuren omwille van coronabesmettingen. Een aantal leerlingen van verschillende klassen en leerjaren hadden positief getest op het coronavirus. Daarop werd beslist om de hele school een week lang in quarantaine te plaatsen.

"Zonet heb ik, op basis van advies van experten, beslist om basisschool De Zonnewijzer preventief te sluiten van vrijdag 19 maart t.e.m. vrijdag 26 maart. Dit naar aanleiding van positieve testen van meerdere leerlingen en na analyse dat het besmettingsgevaar zeer groot en alomtegenwoordig is," laat burgemeester Johny De Raeve weten op sociale media.

Leerlingen en leerkrachten worden 26 maart getest
Alle leerlingen en leerkrachten gaan verplicht een week in quarantaine. Op donderdag 25 maart worden alle leerlingen en leerkrachten getest waarna op vrijdag 26 maart de resultaten geanalyseerd zullen worden. Op basis van deze resultaten wordt de situatie geëvalueerd en worden eventuele verdere maatregelen genomen.

"Indijken van virus is prioritair"
"Ik ben me bewust van de moeilijkheden en uitdagingen die de sluiting van de school met zich meebrengt. Maar de prioriteit ligt op dit ogenblik bij het indijken van het virus. Uiteraard volgen we als gemeente de situatie nauw op en bieden we de nodige ondersteuning waar mogelijk," aldus de burgemeester.